Sol and Poper Diamant

KAJ JE DIAMANT S SOLJO IN POPROM?

Diamant s soljo in poprom je diamant, ki ima mešanico črnih in belih vključkov, ki dajejo kamnu pikčast videz. Skoraj vsi diamanti imajo vključke, vendar jih običajno ni mogoče videti s prostim očesom in so precej majhni. Pri diamantih s soljo in poprom so vključki precej veliki in prav ti kamnu dajejo zanimiv videz. Obstajajo pa razlike med posameznimi diamanti, saj nekateri lahko delujejo sivi, nekateri imajo temnejši podton, drugi pa so ultralahki sivi - vendar je vsak edinstven in popolna alternativa klasičnemu belo obarvanemu diamantnemu prstanu.

 

 

LASTNOSTI DIAMANTA S SOLJO IN POPROM

Diamanti s soljo in poprom so zagotovo edinstveni diamanti. In s tem imajo posebno mesto - razmišljajte o njih kot opomniku, da imajo tudi najlepše duše nekaj napak, ki sploh niso napake, ampak edinstvene lastnosti, ki jih moramo sprejeti, saj prav zaradi njih so edinstveni. Prav tako kot edinstvena vez med vama.

 

OD KOD PRIHAJAJO DIAMANTI S SOLJO IN POPROM?

Diamantne rudnike s soljo in poprom lahko najdemo predvsem v Afriki v državah, kot so Angola, Avstralija, Bocvana, Namibija, Južna Afrika in Zair, vendar jih najdemo tudi v Rusiji. Vse naše diamante pridobivamo iz zakonitih virov in se držimo Kimberleyškega procesa, kar pomeni, da so vsi naši diamanti brez konfliktov in na tak način njihov nakup ne financira nasilnih gibanj upornikov ali njihovih zaveznikov, ki skušajo podkopati zakonite vlade. Sodelujemo samo z zanesljivimi dobavitelji iz Evrope, ki upoštevajo standarde KP.

EDINSTVEN

Kot že rečeno, edinstveni vključki in pikice črne in bele barve ustvarjajo edinstven prstan s soljo in poprom. Nekateri jih imenujejo 'galaktični diamanti', saj jih njihov edinstven vzorec spominja na zvezde na nočnem nebu. Črne pike v kamnu so dejansko ogljikove pike - deli diamanta, ki se nikoli niso popolnoma kristalizirali.

 

VSE OBLIKE

V podjetju Capucinne obožujemo igranje s oblikami in rezi, izkoriščanje vsakega dragulja. Diamanti s soljo in poprom niso nobena izjema. Ta dragi kamen je bil oblikovan v različne oblike, od hruškaste do rombaste ali kvadratne, najbolj priljubljen pa je okrogel. Kakršna koli že oblika, s svojim edinstvenim videzom bo kos z diamantom s soljo in poprom takoj pritegnil pozornost.

 

KAKO SKRBETI ZA SVOJE NAKIT IZ DIAMANTA S SOLJO IN POPROM?

Izogibajte se uporabi agresivnih čistilnih sredstev, kot so ultrazvočni čistilniki in parniki ali kemikalije za diamante s soljo in poprom. Najboljši način čiščenja kosov diamanta s soljo in poprom je uporaba tople milnične vode in mehke ščetke ali krpe. Poskrbite, da bo vaš nakit iz diamanta s soljo in poprom popolnoma suh, preden ga oblečete ali shranite. Priporočljivo je shranjevanje v vrečki iz žametnega blaga.