Sončni Kamen

KAJ JE SONČEV KAMEN?

Sončev kamen izhaja iz družine feldspar draguljev z oranžno do rdečo barvo in lepim sijajem. Lep sijaj nastane zaradi vključkov v kamnu, kar imenujemo aventurescenca. Prav zaradi barve in tega edinstvenega pojava sijaja se kamen imenuje Sončev kamen.

 

LASTNOSTI SONČEVEGA KAMNA

Kot topel in žareč sonce izžareva ta dragulj obilje in veselje. Gre za kamen, poln pozitivne energije, ki se bo zagotovo prenesla na nosilca. Znano je, da prinaša srečo ter spodbuja neodvisnost in izvirnost. S tem povečuje samozaupanje in samovrednotenje. Če kadarkoli potrebujete poživitev, si morate okrasiti sebe s tem draguljem.

 

ODKOD PRIHAJAJO SONČEVI KAMNI?

Sončeve kamne lahko najdemo na več mestih po svetu, in sicer v Švedski, južni Norveški, Južni Avstraliji in Indiji. V Združenih državah Amerike obstaja veliko rudarsko območje, kjer izkopavajo najredkejše sončeve kamne, imenovane tudi oregonski sončevi kamni, zato je lokacija Oregon.

 

EDINSTVENI

Sončeve kamne pogosto spregledajo ljubitelji nakita, vendar bo ta dragulj, če mu boste dali priložnost, pokazal optični pojav, imenovan "aventurescenca". To se zgodi, ko svetloba interagira z mineralnimi vključki v kamnu in na ta način ustvari blisk svetlobe pod določenimi koti za opazovalca kamna. Vključki niso vedno tisto, kar večina išče, vendar prav ti prikazujejo ta čudovit pojav.

 

Sončevi kamni, ki prihajajo iz ameriške zvezne države Oregon, so zelo redki in edinstveni, saj prav tako prikazujejo aventurescenco, vendar drugačno, saj so vključki v teh sončevih kamnih izdelani iz bakra..

VSE OBLIKE

Pri Capucinne radi eksperimentiramo z oblikami in rezi, izkoriščamo vsak dragulj do maksimuma. Sončev kamen ni izjema. Ta dragulj je bil oblikovan v različnih oblikah, od smaragda do zmajevega zmaja in našega najbolj priljubljenega okroglega. Ne glede na obliko bo kos s sončevim kamnom s svojo edinstveno toplo oranžno-rdečo barvo takoj pritegnil pozornost.

 

KAKO SKRBIETI ZA NAKIT IZ SONČEVEGA KAMNA?

Izogibajte se uporabi močnih čistilnih sredstev, kot so ultrazvočni čistilniki, parni čistilniki ali kemikalije za sončev kamen. Najboljši način čiščenja nakita s sončevim kamnom je uporaba tople milnice in mehke krtače ali krpe. Poskrbite, da je vaš nakit s sončevim kamnom popolnoma suh, preden ga nosite ali shranite. Priporočljivo je shranjevanje v vrečki iz žameta.