Princesa

Drugi najbolj priljubljen brus kamna, takoj za okroglim briljantom, je rez princese, imenovan tudi kvadratno modificiran briljant. Od zgoraj ima kvadratno ali pravokotno obliko, s strani pa spominja na obrnjeno piramido. Kroj sta leta 1970 ustvarila Betazel Ambar in Israel Itzkovitz. Od takrat so bili princesa brušeni kamni uporabljeni za približno 30 % vseh zaročnih prstanov.
Princess cut diamond cluster ring
inverted princess cut black diamond ring
Njegov nežen, ženstven videz in iskrica upravičujeta ime - kamen, primeren za princeso. Rez se je razvil iz brusov barion in kvadrilijon in ima običajno 58 ali 76 faset, razporejenih podobno kot tiste v diamantu z okroglim brusom.
Strani ustvarijo večjo disperzijo svetlobe kot kateri koli drug kvadratni kamen, zaradi česar je bolj priljubljen za zaročne prstane v obliki solitaire. Ta oblika je idealna za dolge prste in jo lahko postavite vodoravno kot kvadrat ali navpično kot zmaj.
princess cut diamond and sapphire engagement ring
Ravni robovi omogočajo, da so kamni postavljeni drug poleg drugega brez vrzeli med njimi – uporabna lastnost za poročne prstane eternity. Nakup poročnega kompleta je življenjska odločitev, s katero mora biti nevesta popolnoma zadovoljna. Gre za njeno najljubšo obliko in brus, glede na številke pa ne morete zgrešiti z briljantom ali princeso brušenim kamnom. Okrogel kroj je klasična in tradicionalna izbira, kroj princese pa ponuja modernejši videz po dostopnejši ceni.
Diamond Engagement Ring and Open Wedding Band
Za več informacij o tej vrsti kamna ali katerem koli od naših izdelkov se obrnite na našo skupino za pomoč strankam na info@capucinne.si in pomagali vam bodo pri morebitnih vprašanjih.

Pusti komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji odobreni, preden bodo objavljeni

To spletno mesto ščiti reCAPTCHA, pri čemer veljajo Googlov pravilnik o zasebnosti in pogoji uporabe.