Turmalin

KAJ JE TURMALIN?

Turmalin je poldragi kamen in rojstni kamen za oktober skupaj s kamnom opalom. Gre za kompleksen silikatni mineral, ki vsebuje bor. Barvni razpon sega od črne do roza, modre in celo barv med zeleno in roza odtenkom. Vsak različno obarvan turmalin je nekoč imel svoje ime, zdaj pa turmaline imenujemo po njihovi barvi, kot so zeleni turmalin, roza turmalin in mešanica dveh barv (npr. zeleno-roza) - turmalin lubenica.

Zbirka majhnih in pisanih turmalinskih draguljev

 

LASTNOSTI TURMALINA

Turmalin je znan kot 'sprejemajoč kamen', kar pomeni, da je tesno povezan s spiritualnostjo, modrostjo in notranjim bitjem. Gre za magnetni kamen, ki deluje kot most med zavestnim in nezavestnim umom, kar omogoča posamezniku, da razvija svojo psihološko zavest.

ODKOD PRIHAJAJO TURMALINI?

Turmaline lahko najdemo na več mestih po svetu, od Afganistana, Tanzanije, Šrilanke, Grenlandije, Bolivije, Nigerije, Rusije, Brazila, Madagaskarja in Indije med mnogimi drugimi državami. Naše turmaline pridobivamo iz vsega sveta, vendar večinoma sodelujemo s zaupanja vrednimi dobavitelji s Šrilanke.

 

EDINSTVENI

Turmalini so eni najbolj priljubljenih in široko uporabljeni kamni v nakitni industriji. Zaradi svoje raznolike barve so popolni dragulji za prstane, verižice, uhane in priveske. Eden od najljubših in najbolje prodajanih turmalinov je turmalin lubenica. Ima lep in edinstven odtenek dveh barvnih kombinacij: prehaja od zelene do roza in na ta način spominja na barvno paleto lubenice. Ta dragulj ponujamo v več rezih, od hruške do bagete in okrogle oblike. Najredkejši med vsemi turmalini je neonsko modri turmalin Paraiba, ki ga najdemo v Braziliji, Nigeriji in Mozambiku. Gre za enega najbolj cenjenih in dragocenih draguljev, ki je intenzivne in živahne modre barve.

 

RAZLIČNE OBLIKE

Pri Capucinne radi eksperimentiramo z oblikami in rezom, izkoriščamo vsak dragulj do maksimuma. Turmalin ni izjema. Izdelali smo čudovite kose z ovalnim, okroglim, hruškastim, bagetnim in geometrijskim turmalinom, ustvarjajoč edinstvene kose. Turmalini tvorijo čudovit osrednji kamen, ne glede na to, kakšne barve so, od mete do roza in priljubljenega turmalina lubenice. Lepo se kombinirajo s stranskimi diamanti, a so tudi spektakularni sami po sebi.

Različni rezi in oblike turmalinskih draguljev v različnih odtenkih

 

KAKO SKRBETI ZA SVOJ NAKIT IZ TURMALINA

Da bi turmalin čim dlje ohranil svoj lep videz, poskrbite za ustrezno nego svojega nakita iz safirja. Nakit odstranite pri čiščenju, tuširanju, fizičnih dejavnostih in se izogibajte oljem, znoju in losjonom, ki se lahko nabirajo na kamnu in mu dajejo mat videz.

Izogibajte se trdim kemikalijam pri nošenju turmalina, zato svetujemo, da ga odstranite pri čiščenju s gospodinjskimi kemikalijami. Najboljši način čiščenja nakita iz safirja je uporaba blage tekočine za pomivanje posode in vode, namakanje za minuto in nežno brisanje s mehko krpo.