Lunin Kamen

KAJ JE MESEC KAMEN?

Dragulj novega začetka, mesečev kamen, je naravni kristal, ki naj bi zajemal energijo lune. Poznan tudi kot kamen božanske ženstvenosti, ni presenetljivo, da prinaša čustveno stabilnost in zmanjšuje stres za tistega, ki ga nosi. Mesečev kamen je lep kamen, ki se uporablja v nakitu že stoletja. Uporabljen je bil v modnem nakitu v obliki kabušona, vendar se je njegova prisotnost v drugih rezih skozi leta razvila tudi v fini nakit. Pri Capucinne uporabljamo najbolj ocenjene mesečeve kamne za naše izdelke.

Natural Moonstone with beautiful shimmer

LASTNOSTI MESTA KAMNA

Mesečev kamen je zelo ženstven kamen - skozi zgodovino je bil povezan z ljubeznijo, zaščito in plodnostjo. Mesečev kamen nas lahko uskladi s svojo mehko, ženstveno stranjo in nas obrne navznoter, da odkrijemo svojo notranjo moč in se poglabljamo vase. Pomaga nam povezati se s podzavestjo in izvabljati našo ustvarjalno plat.

Povezan s srčno čakro umirja vaša čustva in napolni vašo avro s tolažilnim dihom. Prav tako uravnovesi spolne energije.

 

OD KOD PRIHAJAJO MESEČEVI KAMNI

Mesečeve kamne lahko najdemo na več mestih po svetu, od ZDA, Brazilije, Avstralije, Mjanmara in Madagaskarja, vendar večinoma iz Šrilanke. Tam pridobivamo tudi naše mesečeve kamne z popolno mlečno belo barvo in svetlo modrim vijoličnim leskom, ki nas vse zlahka, in upravičeno, očara.

 

Sourcing locations for Moonstones around the world

EDINSTVENI

Z edinstveno adulariscenco je vsak mesečev kamen unikaten. To je, kako nam ga je mati narava naredila, in vsak prikaže različne odtenke pod različno svetlobo. To skupaj z lepimi rezi, ki izpostavijo največ kamna, je dragulj, ki ga boste z veseljem nosili.

Unique Moonstone displaying its unique adularescence

 

Kaj je adulariscenca?

Adulariscenca nastane zaradi difrakcije svetlobe, ko ta zadene tanke, izmenične plasti ortoklaza in albita v kamnu. To ustvari videz plavajoče, oblakaste, modre do bele svetlobe v notranjosti kamna. Modro sijaj nastane, če so kristali albita zelo fini. (Finim ortoklaznim in albitnim ploščam se med ohlajanjem razpršijo druga v drugo kot posledica ločevanja.) Če so plošče albita debele, je sijaj bel.

 

VELIKO OBLIK

Pri Capucinne radi igramo z oblikami in rezi ter izkoristimo vsak dragulj. Mesečev kamen ni izjema. Izdelali smo prelepe kose z ovalnimi, okroglimi in štirikotnimi mesečevimi kamni, slednji so najbolj priljubljeni rez. Mesečev kamen je tudi popoln kamen za spremljanje drugih dragih kamnov, ali gre za prstan z gručo ali prstan z obročem. Najbolje se obnese v kombinaciji z diamanti in opali, saj se njihova iridescenca ujema s sijajem. Mesečevi kamni mavričnih barv imajo še večjo paleto barv pod različnimi koti, zato lepo delujejo tudi v kombinaciji z barvnimi kamni, kot so safir, aleksandrit, mahovni agat ali morganit.

Various shapes and cuts of Moonstones in different jewelry pieces

KAKO SKRBETI ZA SVOJ NAKIT IZ MESEČEVEGA KAMNA

Da bo lep mesečev kamen sijal čim dlje, poskrbite, da boste pravilno skrbeli za svoj nakit iz mesečevega kamna, tako da ga odstranite pri čiščenju, tuširanju, pri fizičnih dejavnostih in se izognete oljem, potu in losjonom, ki se lahko naberejo na kamnu in mu povrnejo mat videz.

Izogibajte se uporabi ostrih kemikalij, ko nosite mesečev kamen, zato svetujemo, da ga odstranite pri čiščenju s gospodinjskimi kemikalijami. Najboljši način čiščenja nakita iz mesečevega kamna je uporaba blage milnice in vode, namakanje za minuto ter nežno brisanje s mehko krpo.