Safir

KAJ JE SAFIR?

Ko pomislimo na safire, je modra barva običajno prva stvar, ki nam pade na pamet. In upravičeno, saj izraz safir izhaja iz latinskih in grških besed za barvo 'modro', kar je sapphirus. Modri safirji so bili široko uporabljeni skozi zgodovino, segajočo vse do antičnega Rima. Safir je v bistvu trdna kristalizirana snov, znana kot korund, in safirski kamen prihaja v različnih barvah, od modre, rožnate, breskve, rumene, šampanjske do bele. Je drugi najbolj priljubljen kamen takoj za diamanti. Eno najredkejših vrst safirjev je safir Padparadscha z rožnato oranžno različico, ki izvira iz Šrilanke, beseda pa izvira iz sinhaleščine in pomeni lotusov cvet.

 

Modri safirski dragulj

POMEN IN LASTNOSTI SAFIRJA

Safir, znan kot 'kamen modrosti', je eden tistih posebnih draguljev, ki spodbuja ustvarjalnost, spodbuja koncentracijo in uravnava negativne in pozitivne vibracije v telesu, prinašajoč mir nosilcu. Je kamen optimizma, ljubezni, intelekta in duhovnega razvoja.

Safir, rojen v septembru, je tudi rojstni kamen zodiakalnega znaka device. Je kamen ljubezni in zvestobe, kar ga naredi za popoln kamen za zaročni prstan ali kos nakita, ki praznuje vašo obletnico ali preprosto ljubezen do sebe.

 

OD KOD PRIHAJAJO SAFIRJI

Safire lahko najdemo na več mestih po svetu, od Šrilanke, Mjanmarja, Tanzanije, Madagaskarja, Afganistana, Avstralije do Montane v Združenih državah in mnogih drugih državah. Naše safire dobavljamo po vsem svetu, v glavnem pa sodelujemo z zaupanja vrednimi dobavitelji iz Šrilanke.

 

Zbirka barvnih safirjev

ENKRATEN

Ker obstaja toliko različno obarvanih safirjev, je vsak edinstven tako po barvi kot kasneje po rezanju. Cena je večinoma določena glede na barvo in njihovo kakovost. Končni rezultat obvladujejo naši izjemno vešči rezalci, ki ustvarjajo tako klasične oblike kot tudi resnično edinstvene reze, kot so šestkotnik, osmerokotnik in geometrijske oblike. Barva je subjektivna, vendar se ljudje običajno strinjajo glede lepih stvari. Tisto, kar bo običajno zelo zaželeno, in zato dražje od safirja z mešanimi barvami, je dobra čistost barve, ki se dobro kaže v vseh svetlobnih pogojih. Spodaj lahko vidite nekaj barve, vendar jih je še veliko več:

Različne odtenki safirskih draguljev

Če lahko v safirju enostavno vidite vključke, bo to znižalo vrednost. Če ne morete videti ničesar znotraj kamna, bo to zelo redko, saj safirji skoraj vedno vsebujejo nekaj notranjih vidnih vključkov. Spodaj so nekateri izrazi, povezani z jasnostjo safirja: Konkavne/Naravne: naravne vdolbine na površini dragulja, ustvarjene med kristalno tvorbo. Te rastne oznake običajno najdemo na obroču in ne vplivajo na lepoto ali sijaj dragulja. Jasnost, ocena očesa: ocena jasnosti dragulja pri ogledu brez povečave. Jasnost, ocena povečevalnega stekla: ocena jasnosti dragulja pri ogledu z 10-kratno povečavo. Prosojnost: se nanaša na relativno sposobnost dragulja, da prenaša svetlobo.

VSE OBLIKE

V podjetju Capucinne obožujemo igranje s oblikami in rezi, izkoriščanje vsakega dragulja. Safir ni izjema. Izdelali smo čudovite kose z ovalnimi, okroglimi, hruškastimi, blazinastimi rezi in geometrijsko oblikovanimi safirji, ustvarjajoč edinstvene kose. Safir je čudovit in lep osrednji kamen ne glede na barvo. Je lep v kombinaciji s stranskimi diamanti, a tudi samostojno kot samostojni prstan.Lepota in vrednost safirnega prstana izhajata predvsem iz barve safirja, vendar še bolj iz reza. V podjetju Capucinne se ponosimo, da nabiramo najboljše dragulje, ki jih lahko oblikujemo v različne oblike, da izstopa vaš zaročni prstan. Naši vešči rezalci izvabijo briljanco in barvo safirja na povsem novo raven.

 

KAKO SKRBETI ZA SVOJE NAKIT IZ SAFIRJA

Da bi ohranili lepoto safirja čim dlje, poskrbite za pravilno nego svojega nakita iz safirja, tako da ga odstranite med čiščenjem, tuširanjem, fizičnimi dejavnostmi in se izogibate telesnim oljem, potu in losjonom, ki se lahko naberejo na kamnu in mu dajo mat videz.

Izogibajte se uporabi kakršnih koli agresivnih kemikalij, ko nosite safir, zato priporočamo, da ga snamete med čiščenjem s čistili za gospodinjstvo. Najboljši način čiščenja nakita iz safirja je uporaba blage tekoče milnice in vode, namakanje za minuto in nežno brisanje z mehko krpo.