Rubin

KAJ JE SAFIR?

Safir, del 'velike četverice' skupaj z diamantom, smaragdom in safirom, je dragulj z bujno rdečo barvo, ena najredkejših vrst draguljev na Zemlji. Barvo safirja povzročajo sledi kroma. Meri 9 na Mohsovi lestvici trdote, najbližje diamantu, kar to kamenje naredi zelo trdo in vzdržljivo.

 

LASTNOSTI SAFIRJA

Kamen, ki je že stoletja povezan z ljubeznijo in strastjo, je safir z globoko rdečo barvo najpogosteje vstavljen v nakit, ki ga podarjamo za valentinovo. Vedno je bil povezan z ljubeznijo, srečo in razglašen tudi za zaščitni kamen, ki spodbuja duhovno blaginjo ter blokira negativne energije od nosilca. Kot rojstni kamen za julij, safir naredi odlično darilo za rojstni dan in je pogosto podarjen ob 15. ali 40. obletnici poroke.

 

OD KODA IZHAJAJO SAFIRJI?

Safirje lahko najdemo predvsem v Aziji, v državah Mjanmar, Tajska, Pakistan, Indija, Nepal, vendar jih najdemo tudi na Madagaskarju in v Montani. Uporabljamo safirje predvsem iz Indije in sodelujemo s spoštovanimi dobavitelji.

 

Zbirka žarečih safirjev v različnih rezih

ENKRATEN

Safirji veljajo za najredkejše dragulje na Zemlji, zato je cena precej visoka. To, kar ločuje safirje drug od drugega, je njihova barva. Bolj kot je barva globoka, višja je vrednost. Verjetno ste že slišali za safirje s potezo golobje krvi - ti imajo zelo globoko rdečo barvo z modrim odtenkom, ki rdečo barvo naredi še bolj živahno. Obstajajo tudi safirji, ki imajo dostopno ceno in niso nič manj privlačni - z različnimi podtoni, kot je rumen - kamen bo imel svetlejšo rdečo barvo ali rožnato barvo, kar ga še vedno naredi edinstvenega in zvestega vašemu okusu, če se tako odločite.

 

VSE OBLIKE

V podjetju Capucinne radi igramo s oblikami in rezanjem, izkoristimo vsak dragulj. Safir ni nobena izjema. Ta dragulj je bil razrezan v različnih oblikah, od hruškaste do trikotne ali kvadratne ter najbolj priljubljene - okrogle. Kakršna koli oblika, s svojo toplo rdečo barvo kos z safirjem takoj zahteva pozornost.

Surovi safir v naravni obliki

KAKO SKRBETI ZA SVOJ NAKIT IZ SAFIRJA?

Izogibajte se uporabi grobih čistilnih sredstev, kot so ultrazvočni čistilniki in parniki ali kemikalije za safirje. Najboljši način čiščenja nakita s safirjem je uporaba tople milnice in mehke ščetke ali krpe. Poskrbite, da bo vaš nakit s safirjem popolnoma suh, preden ga oblečete ali shranite. Priporočljivo ga je shranjevati v vrečki iz žameta.