NAŠI DRAGULJI


DIAMANT AKVAMARIN SAFIR TANZANIT GRANAT OPAL SMARAGD TURMALIN AMETIST LUNIN KAMEN RUBIN MORGANIT ALEKSANDRIT MAHOVIT SUROV KAMEN LAB ALEKSANDRIT LAB DIAMANT LAB SAFIR

Diamant

Diamantni prstani so bili skozi zgodovino najbolj priljubljeni prstani za zaroke in so vedno simbol večne ljubezni. Diamantni zaročni prstan je popolna izbira za tiste, ki iščejo nekaj klasičnega in tradicionalnega.

OGLEJTE SI VSE DIAMANTNE PRSTANE VEČ O DIAMANTIH

Akvamarin

Rojstni kamen za ljudi, rojene v mesecu marcu. Akvamarin je lep modro-zelen kamen z pomirjujočimi in uravnoteženimi lastnostmi.

NAŠI AKVAMARINSKI PRSTANI VEČ O AKVAMARINU

Safir

Ko iščete nekaj modrega - naj vam obkljukamo zadnje polje. Od kraljevsko modrega safira do turkizne in pastelno modre, to je eden naših najljubših draguljev za delo. Safiri so popolni za vsako priložnost, ali iščete zaročni prstan, poročni prstan ali darilo za potisk, to je en izjemno lep dragulj za nošenje in čaščenje.

NAŠI SAFIRSKI PRSTANI VEČ O SAFIRIH

Tanzanit

Tanzanit je rojstni kamen za december, najden le na enem mestu na zemlji, tanzanit je relativno nedavno odkritje.

OGLEJTE SI VSE TANZANITSKE PRSTANE VEČ O TANZANITU

Granat

Granatni kamen je pol dragi dragulj, ki je na voljo v različnih barvah. Je rojstni kamen januarja in je najbolj znan po svojih zdravilnih lastnostih.

NAŠI GRANATNI PRSTANI VEČ O GRANATU

Opal

Rojstni kamen oktobra, Opal, je edinstven dragulj, znan po svoji edinstveni barvni kombinaciji. Od ognjeno rdeče do mavrično modre, iščemo najlepše opale po vsem svetu, posebej avstralske opale, ki so znani po najbolj izrazitih odtenkih. V kombinaciji z diamanti ali samostojno, opalni prstani so popolno obljubljeno prstan za vašo ljubljeno osebo ali prijatelja.

NAŠI Opalni PRSTANI VEČ O OPALIH

Smaragd

Smaragdi, znani že stoletja kot najbolj razkošni dragulji, so simbol večne ljubezni in njihova barva je znana po tem, da pomirja nosilca in spodbuja rast, ravnotežje in mir. Ni čudno, da je bila slavna Kleopatra oboževalka smaragdov in se je pogosto ovijala v njih. Z takšnimi simboličnimi pomeni so naši najbolj priljubljeni smaragdni prstani popolno darilo za katero koli prelomnico v življenju ali odnosu osebe.

NAŠI Smaragdni PRSTANI VEČ O SMARAGDIH

Turmalin

Turmalini prihajajo v različnih barvah, od črne do zelene, do roza in naša najljubša lubenica turmalin, ki je kombinacija zelene in roza. Turmalini so popolni za tiste, ki se zanimajo za duhovnost, saj ima ta dragulj pomirjujoče in sproščujoče lastnosti. Turmalinski prstani so čudovito darilo sebi ali svojim ljubljenim.

NAŠI Turmalinski PRSTANI VEČ O TURMALINIH

Amethyst

Ametist se obravnava kot pol dragi kristal, vendar je bil v tradicionalnih časih zelo dragocen kamen. Ametist je močan in zaščitni kamen, ki ima širok spekter koristi.

NAŠI Ametistni PRSTANI VEČ O AMETISTIH

Lunin kamen

Z mavričnim sijajem ni čudno, da so prstani z luninim kamnom zelo iskani. Ponujamo jih v različnih oblikah, naše najljubše so hruškaste. Prstan z mavričnim luninim kamnom nikoli ne razočara, saj ima vsak edinstven in lep sijaj.

NAŠI PRSTANI Lunin kamen VEČ O LUNINEM KAMNU

Rubin

Rubin je povezan s soncem in se je mislilo, da ohranja duševno in telesno zdravje. Rubin je izjemno močan kamen.

NAŠI RUBIN PRSTANI VEČ O RUBINU

Morganit

Breskovi odtenki morganita se dobro podajo k vsakemu tenu kože, zaradi česar so prstani z morganitom najvarnejša izbira pri nakupu prstana kot obletniško ali rojstnodnevno darilo. V kombinaciji z diamanti in vdelani v rožnato zlato, jih ponujamo v različnih oblikah, prepričani smo, da boste našli nekaj, kar vam bo všeč.

NAŠI MORGANIT PRSTANI VEČ O MORGANITU

Aleksandrit

Aleksandrit, ki ga včasih imenujejo "smaragd podnevi, rubin ponoči", je vrsta dragulja hrisoberil, ki spreminja barvo. Spreminja barvo glede na vrsto in kot svetlobe, ki ga zadene, prehaja iz globoke zelene v močni sončni svetlobi do pomirjujoče modrine do sočne rdeče v toplejši svetlobi.

NAŠI ALEKSANDRIT PRSTANI VEČ O ALEKSANDRITU

Mahov Agat

Kaj je boljšega načina za povezavo z naravo, kot je čudovit Mahov Agat. Popoln dragulj za vse ljubitelje narave, vsak je edinstven. Najdete ga v naših prepoznavnih oblikah in drugih brezčasnih in alternativnih poročnih prstanih.

NAŠI PRSTANI Mahov Agat VEČ O MAHOVEM AGATU

Surov Kamen

Obožujemo rezanje surovih draguljev v vse vrste oblik in lahko celo ustvarimo po meri izrezane za vaš prstan po meri, vendar surovi dragulji včasih izgledajo neverjetno lepo sami in edinstveni. Če iščete edinstven prstan in obožujete nedotaknjeno naravo, pomislite na surove diamantne prstane ali surove ametiste kot način, da ste popolnoma v sozvočju z naravo.

NAŠI Surovi PRSTANI

Laboratorijski Aleksandrit

Aleksandrit, ki ga včasih imenujejo "smaragd podnevi, rubin ponoči", je vrsta dragulja hrisoberil, ki spreminja barvo. Spreminja barvo glede na vrsto in kot svetlobe, ki ga zadene, prehaja iz globoke zelene v močni sončni svetlobi do pomirjujoče modrine do sočne rdeče v toplejši svetlobi.

NAŠI ALEKSANDRIT PRSTANI VEČ O LABORATORIJSKIH ALEKSANDRITIH

Laboratorijski Diamant

Diamantni prstani so bili najbolj priljubljeni prstani za zaroko skozi vso zgodovino in so vedno bili simbol večne ljubezni. Diamantni zaročni prstan je popolna izbira za tiste, ki iščejo nekaj klasičnega in tradicionalnega.

OGLEJTE SI VSE DIAMANTNE PRSTANE VEČ O LABORATORIJSKIH DIAMANTIH

Laboratorijski Safir

Ko iščete nekaj modrega - dovolite nam, da obkljukamo zadnje polje. Od kraljevsko modrega safirja do turkizne in pastelno modre, to je eden naših najljubših draguljev za delo. Safirji so popolni za katero koli priložnost, ali iščete zaročni prstan, poročni prstan ali darilo za potiskanje, to je en izjemno lep dragulj za nošenje in cenjenje.

NAŠI Safir PRSTANI VEČ O LABORATORIJSKIH SAFIRJIH
IZOBRAŽEVALNI CENTER ZA DRAGULJE

Dobrodošli v našem izobraževalnem centru za dragulje. Če kupujete zaročni prstan, poročni prstan ali iščete nekaj, s čimer bi se razvajali ali razveselili svoje ljubljene, je dobro vedeti nekaj o draguljih, ki jih nameravate kupiti.

Razčlenimo vse podrobnosti o vsakem dragulju, njegovem izvoru in celo duhovnem pomenu. Naučite se vse o kakovosti in trajnosti naših draguljev. Za dodatno pomoč smo vedno na voljo na info@capucinne.si

Dragoceni dragulji so redki in vključujejo diamante, rubine, safire in smaragde. Pol dragi dragulji so še vedno iskani, vendar so bolj obilni in vključujejo različne barve.

Peridot, ametist, turkiz, biser, koral, žad in citrin so vse primeri edinstveno obarvanih pol dragih kamnov. Eksotični dragulji so kamni, ki jih morate upoštevati, če želite svojemu slogu dodati eklektični element. Tanzanit, morganit, apatit, labradorit in larimar so osupljivi eksotični dragulji.

Kot pri diamantih, boste želeli upoštevati štiri C-je pri nakupu draguljev: rez, čistost, barva in karat. Ena največjih razlik: brezhiben barvni dragulj je dejansko redkejši od brezhibnega diamanta. Bodite pozorni, da obstajajo sintetični in simulirani dragulji, ki so bili ustvarjeni v laboratoriju. Ni sramu, če kupite dragulj, ki je bil ustvarjen v nadzorovanem laboratorijskem okolju ali je bil simuliran, da izgleda kot prava stvar, vendar brez napak. Mnogi dragulji se dejansko uporabljajo kot del terapije z energijo draguljev in naj bi imeli zdravilne lastnosti. Smaragd je znan kot kamen, ki lahko spodbuja intelektualno misel. Rubini se uporabljajo za povečanje energije in ustvarjalnosti. In verjame se, da imajo safiri pomirjujoč učinek na ljudi, ki trpijo zaradi stresa.