Aleksandrit

KAJ JE ALEKSANDRIT?

Aleksandrit je zanimiv kamen, znan kot "smaragd podnevi in rubin ponoči", saj se njegova barva spreminja od temno zelene do modre do vijolične in temno rdeče, odvisno od svetlobe in kota. Je kamen, ki spreminja barvo in je zato privlačen za tiste, ki vedno iščejo kamen, ki je nekoliko drugačen od ostalih. Rojstni kamen za junij, mesec, ki ga praznujejo tudi Dvojčki, bi lahko pomenil dvojnost v njegovi barvi.

 

Alexandrite gemstone showcasing its color-changing properties

LASTNOSTI ALEKSANDRITA

Od odkritja v Rusiji ima aleksandrit simbol dobrega znamenja - verjamejo, da uporabniku prinaša srečo in srečo ter ravnovesje med fizičnim in duhovnim svetom. Zelenkaste barve aleksandrita predstavljajo mir, umirjenost in plodnost, rdeči toni pa strast in energijo.

OD KOD PRIHAJAJO ALEKSANDRITI?

Poznamo naravni aleksandrit in aleksandrit, ki so ga ustvarili v laboratoriju. Naravni aleksandrit je mogoče najti na Šrilanki, v vzhodni Afriki in Braziliji, medtem ko se laboratorijski aleksandrit goji v posameznih laboratorijih po vsem svetu ali v laboratorijih v lasti družine Chatam, ki je znan kot aleksandrit Chatham. Ponujamo naše unikatne kose tako z laboratorijsko ustvarjenim aleksandritom (vključno s Chathamom) kot tudi z naravnim aleksandritom.

Raw Alexandrite stone

 

EDINSTVEN

Kot rečeno, dejstvo, da je aleksandrit skoraj zlitje smaragda in rubina v smislu barve, je edinstven dragi kamen. Niti dva nista enaka. Ne glede na to, ali je vaš aleksandritni nakit ustvarjen v laboratoriju ali naraven, bo še vedno zagotavljal iskrice in edinstvene odtenke, ki bodo preplavljali kadar koli v dnevu.

VSE MNOGE OBLIKE

Pri Capucinnu se radi igramo z oblikami in rezi, pri čemer kar najbolje izkoristimo vsak dragi kamen. Aleksandrit ni izjema. Ta dragi kamen je bil brušen v različnih oblikah, od hruške do zmaja ali kvadrata. Ne glede na obliko, s svojo čudovito spreminjajočo se barvo, ki je odvisna od svetlobe in kota, bo kos z aleksandritom takoj zahteval pozornost.

Various shapes and cuts of Alexandrite gemstones

 

KAKO NEGOVATI ZA SVOJ NAKIT IZ ALEKSANDRITA?

Izogibajte se uporabi ostrih čistilnih postopkov, kot so ultrazvočni čistilci in uparjalniki ali kemikalij za aleksandrit. Najboljši način za čiščenje aleksandrita je uporaba tople milnice in mehke krtače ali krpe. Prepričajte se, da je vaš aleksandritni nakit popolnoma suh, preden ga nosite ali shranite. Priporočljivo je, da aleksandrit hranite v žametni vrečki.