Opal

KAJ JE OPAL?

Opal je eden najbolj edinstvenih kamnov, in to predvsem zaradi svoje posebne igre barv, ki se odvija pred vašimi očmi. Večdimenzionalni prikaz barv je značilen za dragocene opale, kot so črni avstralski opal, etiopski ali avstralski beli opal in opal iz Lightning Ridge. Zagotovo je raznovrsten kamen, ki se ujema s vsakim tenom kože, opal pa je kamen, ki vas bo očaral v trenutku.

 

Naravni opal z edinstveno igro barv

 

LASTNOSTI OPALA

Opal velja za kamen zaščite, s svojim čudovitim ščitom ščiti nosilca pred negativnimi energijami. Je tudi zavajajoč kamen, povezan z ljubeznijo in željo ter prinaša zvestobo. Kamen, ki že sam po izgledu izgleda kot iz drugega sveta, s svojim kozmičnim videzom krepi zavest v posamezniku. Nošenje opalnega prstana, verižice ali katerega koli drugega nakita vam lahko le koristi. Zagotovo gre za več kot le lep kamen za ogled.

 

OD KOD PRIHAJAJO OPALI?

Opale lahko najdemo na več mestih po svetu, vendar kar 90% dragocenih opalov na svetu izvira iz Avstralije. Druga območja sveta, kjer lahko najdete opale, vključujejo Mehiko, Brazilijo, Etiopijo in Indonezijo. Naši opali prihajajo iz Avstralije in Etiopije, vendar sodelujemo le s zaupanja vrednimi dobavitelji.

 

Raznolikost opalov, ki prikazujejo edinstvene barve in vzorce

EDINSTVENO

Čeprav je vsak dragulj edinstven in edinstven, je opal eden redkih draguljev, ki lahko zares upraviči to frazo s svojo resnično čudovito igro barv. Vendar pa vsi opali ne kažejo živahnih bliskavic barv, saj obstajata dve vrsti opalov. En je navaden opal, drugi pa dragocen opal. Navaden opal je barvno blokiran in moten do prozoren. Ti prihajajo v različnih enobarvnih barvah in nimajo opalescence, ki jo ima dragoceni opal, vendar obstaja vrsta navadnega opala, ki je prav tako zelo zanimiv, kot sta dendritični opal ali andski opal, ki ima intenziven blok modre barve.

 

Uporabljamo tako običajen kot tudi dragocen opal, čeprav je dragocen opal zagotovo tisti, ki ga najpogosteje uporabljamo v naših modelih zaradi spektra barv, ki jih prikazuje. Dejansko je izraz 'igra v barvah' znan za opal, saj to pomeni, da lahko edinstvene barvne odtenke opala opazujemo v treh situacijah: ko kamen miruje, ko nanj sveti drugačen kot svetlobe, in ko sami opazujete kamen iz drugega kota.

VSE OBLIKE

Pri Capucinnu radi igramo z oblikami in rezi, izkoristimo vsak dragulj. Opal ni izjema. Naredili smo čudovite kose z ovalnimi, okroglimi, hruškastimi, polmesecastimi in trikotnimi oblikami opalov, ustvarjajoč edinstvene kose. Opali tvorijo čudovit osrednji kamen, vendar so prav tako lepi v kombinaciji z drugimi kamni na strani - radi jih kombiniramo z diamanti, luninimi kamni ali drugimi obarvanimi dragulji.

 

KAKO SKRBETI ZA NAKIT IZ OPALA

Da bi ohranili lepoto opala čim dlje, poskrbite za ustrezno nego nakita iz opala tako, da ga odstranite med čiščenjem, tuširanjem, fizičnimi dejavnostmi in se izogibate telesnim oljem, znoju in losjonom, ki se lahko naberejo na kamnu in naredijo njegov videz bolj mat. Opal je mehkejši in bolj dovzeten za razpoke kot večina drugih priljubljenih draguljev, zato je potrebna dodatna previdnost pri opalnih kamnih.

 

Izogibajte se uporabi močnih kemikalij pri nošenju opala, zato svetujemo, da ga snamete pri čiščenju s kemičnimi gospodinjskimi čistili. Najboljši način za čiščenje nakita iz opala je uporaba blage tekočine za pomivanje posode in vode, namakanje za minuto in nežno poliranje z mehko krpo.